بر اساس این مقاله، با تکیه بر هنر و هنر ایرانی که طی سالیان متمادی باعث شهرت جهانی فرش دستباف شده است و همچنین فناوری های روز، می توان فرش های ماشینی پرطرفداری را با طرح های زیبا و با روحیه ساخت.
علاوه بر این، صنعت فرش ماشینی کرمان با وجود پیشینه مناسب و دانش فنی قابل قبول تولید، جایگاه نسبتا قابل احترام خود را در سطح بین المللی از دست داده است.
که ناشی از تناقضات و اشتباهات گاه و بیگاه و نیز عدم تصمیم گیری منطقی و لحظه اندیشی به جای آینده نگری از زمان جنگ تحمیلی ایران و عراق است (اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، 1393).
با توجه به تأثیر تبلیغات فرش که یکی از مؤلفه های این تحقیق است، پژوهشی توسط اولیایی طبایی، شهپروری و میرزا امینی (1396) انجام شده است.
نتایج این پژوهش نشان داده است که محرک های محیطی ارتباطی به ترتیب بیشترین تأثیر را بر پاسخ های شناختی و عاطفی کاربران دارند.
همچنین صادقی (1396) به اهمیت نقش رنگ ها و طرح ها در رقابت های بین المللی اشاره کرد.
وی یکی از دلایل موفقیت محصولات ترکیه را تنوع رنگ و طرح میدانست، بنابراین ترکیه به عنوان کشوری در حال توسعه در بازار ایران جایگاهی را کسب کرده و بازارهای بینالمللی را نیز تسخیر میکند.
وی ادامه داد: مطمئناً هزینه های تولید در ایران بسیار بالاست و ایجاد طرح ها و رنگ های متنوع کاری است که بدون حمایت تولیدکنندگان محقق نمی شود.
در همین راستا، بهشتی (1397) نیز بر اهمیت خلاقیت در طرح ها و نقش آن در توسعه صنعت فرش ماشینی تاکید کرد.
وی معتقد بود که اگر خلاقیت و نوآوری در طرح ها بها داده نشود و مورد حمایت قرار نگیرد، همه در بازار به دنبال تقلید و کپی برداری هستند که به نوبه خود باعث شکست صنعت فرش ایران در برابر تولیدکنندگان خارجی می شود.
علاوه بر مطالعات فوق، نقش نرخ دسترسی به کالا در رشد اقتصادی صنعت فرش نیز مورد بحث کارشناسان قرار گرفته است.
در این راستا، روحانی، صادقی، گلشنی و ضابطی (1397) بر نقش مهم و موثر هایپرمارکت های فرش تاکید کردند.
بدون دیدگاه