انگورها را برای استخراج قسمت های پوسیده، کپک زده و آسیب دیده آن ها قبل از آوردن به داخل سالن شستشو می شستند.
انگورها را پس از بردن به اتاق موس، به تفکیک نوع داخل کیسه ها پر می کردند. کیسه های انگور برای احتیاط در برابر خطر انفجار در حین جویدن محکم به هم متصل شده اند.
کیسه های پر از انگور از طریق «یالک» که به طور سنتی به آن گفته می شود، وارد ظرف چوبی می شدند. آب انگورهای حاصل از انگورهای فشرده که با روش جویدن پرس میشوند، در ناودانی که در جلوی «یالک» قرار گرفته بود، جمع میشد.
بنابراین تفاله و شیره انگور به راحتی از یکدیگر جدا شدند. از 80 کیلوگرم انگور 40 کیلوگرم آب انگور به دست آمد.
در هر مرحله از تولید شیره انگور خانگی بدون خاک، اسیدیته و pH اندازه گیری شد.
دمای خروجی سبوس انگور بین 15 تا 16 درجه سانتی گراد متغیر بود. مقادیر pH انگور برای انگور قرمز 7.45، برای انگور سیاه 5.47 و برای انگور سفید 5.18 به دست آمد.
40 کیلوگرم سبوس قرمز، سیاه و سفید را به طور مساوی به دو قسمت تقسیم کرده و در دو ظرف جداگانه در فضای باز قرار دهید. در مجموع 6 ظرف جوشان حاوی 20 کیلوگرم سبوس برای تولید ملاس انگور آماده شد.
دمای خروجی سبوس انگور بین 15 تا 16 درجه سانتی گراد متغیر بود. مقادیر دمایی سبوس انگور به اندازه کافی گرم نبود تا شفاف شود.
بنابراین، برای افزایش دمای انگور تا 50 درجه سانتی گراد، یک پیش گرم 30 دقیقه ای انجام شد. نشاسته انگور به شکل گرم شده در ظروف در حال جوش به ظروف پلاستیکی بزرگ منتقل شد و سپس تحت فرآیند زمینکشی قرار گرفت.
برای حذف اسیدیته و فرآیند شفاف سازی از خاک ملاس انگور سفید رنگ استفاده شد. در حین انجام مراحل زمین زنی به 20 کیلوگرم سبوس انگور 1 کیلوگرم خاک سفید رنگ اضافه شد.
پس از افزودن خاک سفید، انگور را به مدت 30 دقیقه استراحت دادند. مشخصاتی که باعث تار شدن می شود، به ته ظروف پلاستیکی رسوب داده شد تا گل انگور شفاف شود.
اسيديته گياه انگور به دليل برهمکنش بين گياه انگور و خاک سفيد رنگ کاهش يافت. شیره انگور به دو مرحله با رسوب و بدون رسوب تقسیم شد.
فاز شفاف که در بالای ظروف پلاستیکی بود، دوباره به ظروف در حال جوش منتقل شد. نمونههای 250 میلیلیتری در هر ساعت در مراحل قبل از زمینگیری، پس از زمینگیری و در حین فرآیند جوشاندن برداشت شد.
بدون دیدگاه